duminică, 10 decembrie 2017

De ce este Ținutul Secuiesc o invenție maghiara

In Romania secuii au fost si sunt inca o minoritate, diferita de cea maghiara. O arata traditiile si portul popular. Asa cum nu se stie clar cine-s maghiarii, nici secuii nu este clar cine au fost si cine sunt astazi, dar se poate vedea clar ca sunt diferiti, tot ce-i uneste fiind limba. Poate ca cel mai bine s-a vazut diferentierea asta pe vremea lui Mihai Viteazul, cand secuii au fost de partea romanilor, dar asta este o alta istorie, pe care o voi trata cu alta ocazie.

De ce este Ținutul Secuiesc o invenție maghiara

Maghiarii nu pot cere o parte din Ardeal, asa ca au inventat problema Ținutului secuiesc - atentie! NU maghiar. De ce? Pentru ca liderii lor nu pot sa fure in liniste, fara a apela la majoritari, asa ca au decis sa faca o mica diversiune, pe baza asa ziselor tinuturi sau tari ( tara Barsei, tara Oasului, etc. vor sa rupa o parte a Romaniei doar pentru ei - ciudat este faptul ca desi romanii reprezinta patru parti din 10 ( 40% ) din populatia asa zisului Tinut secuiesc, nu-i intreaba nimeni daca vor sa nu vor asta. 

Genetic secuii sunt inruditi cu popoarele turcice, pe cand din pacate maghiarii nu mai exista, genetic ei find geti, deci urmasi ai dacilor din Campia Panonica. De ce nu vor sa recunoasca si sa accepte adevarul? Simplu, pentru ca fiecare vrea sa fie rege in tarisoara lui, fara a mai adauga si difernta religioasa - a se vedea situatia din Irlanda de Nord! La fel stam si in India si Pakistan, deci papalitatea si-a atins obiectivul, a divizat zona in doua, una catolica, protestanta si una ortodoxa.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu